Biometeorološka prognoza

23. 9. 2017.
24. 9. 2017.
Subota 23.09.2017. godine Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.
Nedjelja 24.09.2017. godine Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati usljed blizine promjene. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.
25. 9. 2017.
Ponedjeljak 25.09.2017. godine Usljed prolaska pogoršanja iznad naše zemlje opšta slika će biti lošija. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Porast sadržaja vlage u zraku i niske temperature, izraženije tokom jutra, stvaraće probleme astmatičarima i bolesnicima sa kardiovaskularnim tegobama. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.