izgledi vremena

IZGLEDI VREMENA ZA SARAJEVO ZA PERIOD: od 9.12.2019. do 24.12.2019.

IZGLEDI VREMENA ZA PERIOD 10.11. – 23.12.2019.


U nastavku mjeseca širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom na krajnjem sjeveru i na jugu zemlje. Susnježica i snijeg prognozira se u centralnim područjima kao i na planinama. Umjeren do jak vjetar puhat će u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Od srijede poslijepodne do petka prognozira se prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Osim promjenjive naoblake treba računati na maglu u Bosni. Novo naoblačenje sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima moguće je u petak i za dane vikenda.
Jutarnje temperature zraka kretat će se od -3°C do 3°C u Bosni, u Hercegovini od 3 do 7°C. Maksimalne dnevne temperature od -1°C do 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 11 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak druge polovice decembra obilježit će stabilno i toplije vrijeme. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je blagi pad temeprature i pojava slabog mraza.
Jutarnje temperature zraka varirat će između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 8 i 15°C.

Naredno ažuriranje izgleda vremena je 09.12.2019.

Prognozu izradio:
Dženan Zulum

NAPOMENA:

Ova dugoročna prognoza vremena izrađuje se ponedjeljkom (12:00) i direktni je produkt numeričkog modela “GFS”

Ova prognoza je informativnog karaktera i poželjno ju je koristiti je uz kratkoročnu prognozu (izgled vremena) za narednih 5 dana.